• rss
  • twitter
  • facebook
Christian Wijnants

Christian Wijnants

Antwerpen http://www.christianwijnants.com/

Christian Wijnants is een Antwerpse modeontwerper.

Christian werd geboren in Brussel en verhuisde naar Antwerpen in 1996 om modevormgeving te studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Zijn afstudeercollectie won de Dries Van Noten Award voor de beste collectie in 2000.

Na het afstuderen presenteerde Christian zijn collectie op het prestigieuze Festival van Hyères, waar het werd bekroond met de Grand Prix en opgepikt door winkels, waaronder Colette (Parijs), Pineal Eye (Londen), en Via Bus Stop (Tokyo). Na de samenwerking met Van Noten in Antwerpen en Angelo Tarlazzi in Parijs, lanceerde Christian zijn gelijknamige label in 2003.

Christian Wijnants presenteert zijn collecties in Parijs tijdens de Paris Fashion Week en wordt wereldwijd verkocht in boetieks en warenhuizen. Rijke, gelaagde afbeeldingen en frisse kleuren vertaald in welsprekende knitwear bieden een spel van authenticiteit en luxe die hem de 2013 International Woolmark Prize, de 2006 Andam Award, en de Zwitserse Textiles Award 2005 deden winnen. Zijn werk is te bewonderen in de permanente collectie van het ModeMuseum in Antwerpen en is featured in belangrijkste publicaties, waaronder de redactie van Vogue Italia Franca Sozzani, tentoonstellingen en speciale projecten.

Voor de Spring-Summer 2015 en Autumn- Winter 2015 werkt Christian Wijnants samen met Swarovski en is genomineerd voor de Swarovski Collectieve Prize for Innovation.

Er zijn 0 vacatures voor dit bedrijf!

Er is 0 vacature voor dit bedrijf!