background image
  • rss
  • twitter
  • facebook

09 November 2016

5 tips voor een goede elevatorpitch over jezelf

Je krijgt niet langer dan één minuut om een kort maar krachtig gesprekje aan te gaan met je baas. Het is dus belangrijk dat je goed gaat afwegen wat jij wil dat je baas over jou te weten komt. Begin niet over cijfers en statistische zaken, maar keep it personal. Wie ben je? Wat doe je in het bedrijf? Wat zijn jouw kwaliteiten?

Een elevator pitch is eigenlijk niet meer dan een verkoopspraatje over jezelf. Je wil iemand overtuigen van jouw kwaliteiten, zonder dat het goedkoop en ingestudeerd overkomt. Een elevatorpitch kan in verschillende situaties van pas komen, dus zorg ervoor dat je voorbereid bent. Hieronder volgen enkele tips die je kunnen helpen om een goede elevator pitch op te stellen.

Breek het ijs

Bedenk een leuke ijsbreker, die ervoor zorgt dat het gesprek luchtig blijft. De situatie op zich zorgt al voor een awkward buikgevoel er is niets vervelender dan een pijnlijke stilte.

Enthousiasme troef

Enthousiasme werkt aanstekelijk. Zo houd je de aandacht van je gesprekspartner vast en maak je meer kans om een positieve indruk na te laten. Wanneer je jouw passie voor je vak kan overbrengen, heb je altijd een streepje voor.

Let your body do the talking!

Het is belangrijk dat je lichaamstaal overeenkomt met wat je zegt. Wees niet bang om oogcontact te maken en probeer een relaxte maar toch zelfzekere houding aan te nemen.

Oefening baart kunst

Ookal is het de bedoeling dat je zo spontaan mogelijk overkomt, zorg ervoor dat je gewapend bent met een goede voorbereiding. Oefen je pitch voor de spiegel of speel een rollenspel met een vriend of vriendin!

Wees jezelf

Sounds cliché, maar toch: wees jezelf! Ga je niet anders voordoen dan je bent, want dan val je hoe dan ook toch door de mand. Zorg ervoor dat je elevatorpitch perfect aansluit met wie je werkelijk bent en dat je goed weet waarover je spreekt, dan loopt alles zeker zoals gepland!

  • Lees dit artikel in het Engels.
  • Lees dit artikel in het Frans.
A fashionable Internship Or a fashionable Full-time job?

Tweet Tweet

Follow us on twitter

Meest recent bekeken

Top 5 worldwide droomstageplaatsen voor een fashion job!

Tips & tricks / views 16624

Hoe moet je cv eruit zien?

Tips & tricks / views 13737

Hoe geraak je aan een fashion job?

Tips & tricks / views 13410