background image
  • rss
  • twitter
  • facebook

20 October 2016

Boost je zelfvertrouwen met deze tips!

Leer relativeren

Er is niets belangrijker in het leven dan jezelf af en toe niet te serieus te nemen. Hoe ingewikkeld en belangrijk de situatie ook lijkt, probeer er even afstand van te nemen. Eenmaal je afstand genomen hebt, probeer je de situatie te onderzoeken en een gepaste reactie te bedenken. Tijd nemen om te relativeren zal de rust brengen die je nodig hebt om met andere zaken terug aan de slag te gaan!

Fake it till you make it

Bij gebrek aan zelfvertrouwen is het steeds belangrijk om in het achterhoofd te houden dat niemand altijd en overal 100% zelfzeker is. Iedereen heeft wel eens twijfels of angsten. Probeer steeds het beste uit elke situatie te halen door bijvoorbeeld te doen alsof je barst van de zellfvertrouwen. Fake it ‘til you make it mag je heel letterlijk nemen: doe alsof je zelfzeker bent en de rest volgt wel. Neem een powerpositie in en durf voor jezelf op te komen!

Dress to impress

Trek je beste kleren aan voor een belangrijke meeting, sollicitatie of interview. Als je zelf tevreden bent met je outfit, zal je zelfzekerheid uitstralen. Ook je lichaamstaal is hierbij van belang. Met een open houding, een lach en een energieke blik ben je al een stap dichter die betere versie van jezelf!

Ken jezelf

Last but not least, neem de tijd om jezelf te leren kennen. Zelfvertrouwen is vooral in jezelf geloven, en daarom moet je eerst jezelf kunnen accepteren en respecteren. Als je weet wat jouw wensen, talenten en verlangens zijn in het leven, ben je al net iets verder in het zelfvertrouwenparcours. Zoals Carrie Bradshaw ooit zei: Do not forget to fall in love with yourself first.

A fashionable Internship Or a fashionable Full-time job?

Tweet Tweet

Follow us on twitter

Meest recent bekeken

Top 5 worldwide droomstageplaatsen voor een fashion job!

Tips & tricks / views 16624

Hoe moet je cv eruit zien?

Tips & tricks / views 13737

Hoe geraak je aan een fashion job?

Tips & tricks / views 13410