background image
  • rss
  • twitter
  • facebook

12 March 2015

Hoe maak je een goed portfolio?

Op zoek naar de job van je leven in een creatief bedrijf of in de beauty-, design- of fashion sector? Hou dan een portfolio bij dat zowel je persoonlijk werk als je schoolopdrachten bevat. Selecteer de werken die er voor jou uitspringen en vertel waarom. Wees niet bescheiden, maar vertel wel de waarheid.

Een portfolio bestaat steeds uit een aantal onderdelen zoals je cv, eventuele evaluaties en je eigen werk. Een cv bevat al je persoonlijke contactgegevens. Vergeet daarbij zeker al je social-medialinks niet. Voeg er ook evaluaties bij, zowel evaluaties van anderen als evaluaties van jezelf waarbij je je eigen kwaliteiten beoordeelt en vertelt wat je motiveert. Een evaluatie helpt je om een persoonlijk ontwikkelingsplan op te stellen, dat je ook in je portfolio kan steken. Vergeet niet naast schoolopdrachten, ook je eigen werk toe te voegen.

 

 

© Pinterest.

 

Het is niet de bedoeling dat je al je creaties in een portfolio opneemt. Neem enkel goed werk op: less is more. Maak een actuele selectie van je opdrachten in goede kwaliteit. Geef bij ieder werk kort wat uitleg, zowel op technisch als inhoudelijk vlak, en vertel zeker ook welke visie er achter schuil gaat.

Met een portfolio laat je een potentiële werkgever kennis maken met je werk en overtuig je hem van je kwaliteiten. Zorg ervoor dat je portfolio persoonlijk is. Op die manier laat je je werkgever zien waar je interesses liggen. Pas je portfolio aan aan het bedrijf waar je solliciteert en kom creatief uit de hoek.

 

© Pinterest.
 

Een portfolio hoeft niet saai te zijn. Laat een goede indruk na door persoonlijk een papieren exemplaar of USB-stick af te geven. Of overtuig een potentiële werkgever door een link te sturen naar je portfolio in de vorm van een website. Zorg niet alleen voor een goede inhoud, maar ook voor een vormgeving om u tegen te zeggen.

 

Topfoto © Pinterest.

  • Lees dit artikel in het Engels.
  • Lees dit artikel in het Frans.
A fashionable Internship Or a fashionable Full-time job?

Tweet Tweet

Follow us on twitter

Meest recent bekeken

Top 5 worldwide droomstageplaatsen voor een fashion job!

Tips & tricks / views 16624

Hoe moet je cv eruit zien?

Tips & tricks / views 13737

Hoe geraak je aan een fashion job?

Tips & tricks / views 13410