background image
  • rss
  • twitter
  • facebook

30 March 2017

How to: de videosollicitatie

  • Verzorg je uiterlijk

Het is en blijft natuurlijk een videogesprek. Zorg er dus voor dat je, net zoals bij een gewoon sollicitatiegesprek, deftig voor de dag komt. Zorg dat je er niet uitziet alsof je net uit de douche bent gekomen en draag niet je alledaagse joggingpak. Kleed je een beetje op - een nette top is al voldoende, je komt gewoonlijk namelijk pas vanaf je middel in beeld.

  • Let op je woorden

In de ideale videosollicitatie kom je natuurlijk, vlot én professioneel over. De kunst is om die drie eigenschappen zo goed mogelijk te combineren. Zorg er dus voor dat je op je gemak bent en wees zoveel mogelijk jezelf. Houd je vooral rustig en zeg wat je te zeggen hebt. Denk op voorhand een beetje na over wat je wil zeggen. Bereid je dus een klein beetje voor, maar niet te veel. Let ook op de toon van je stem en op je lichaamstaal.

  • Achtergrond is key

Filmen terwijl je op je bed zit met kussens en een teddybeer achter je rug kan misschien gezellig lijken, maar is niet bijster professioneel. Hou het zo beroepsmatig mogelijk en installeer je achter je bureau. Zorg dat alle achterliggende storende (deco-)elementen voor eventjes verdwijnen.

  • To the point

Vertel in je video heel kort wat je gestudeerd hebt, wat je werkervaring is en wat je interesses en sterke punten zijn. Het is niet de bedoeling dat je gewoon je CV voorleest, daarvoor dient een videosollicitatie niet. Het dient om je uitstraling, enthousiasme en voorkomen in de kijker te zetten. Schrijf ook geen volledig script uit, maar lijst een aantal puntjes op die je zeker wil overbrengen aan de kijker.

Tot slot, wees gewoon je natuurlijke zelve en je hebt al half gewonnen!

  • Lees dit artikel in het Engels.
A fashionable Internship Or a fashionable Full-time job?

Tweet Tweet

Follow us on twitter

Meest recent bekeken

Top 5 worldwide droomstageplaatsen voor een fashion job!

Tips & tricks / views 16624

Hoe moet je cv eruit zien?

Tips & tricks / views 13737

Hoe geraak je aan een fashion job?

Tips & tricks / views 13410