background image
  • rss
  • twitter
  • facebook

13 April 2017

Scoor je job in stijl

Je zelfzeker voelen over je voorkomen voor een sollicitatiegesprek is belangrijk. Je bent namelijk al zenuwachtig genoeg voor het gesprek zelf, tevreden zijn met je look is dus helemaal geen overbodige luxe.

Maar wat trek je aan tijdens een sollicitatiegesprek? Om keuzestress te vermijden, lijst Careerstyler graag een aantal tips op.

  • De jas

Het eerste wat de persoon die jou interviewt ziet, is jouw jas. Zorg er dus voor dat die de moeite waard is! De type jassen waarmee zowel een man als een vrouw goed staan en die altijd on trend zijn, zijn de trench coat (voor het tussenseizoen) en de camel coat (voor het koudere weer). Beide jassen zien er heel professioneel en fatsoenlijk uit.

  • Het pak

Het kostuum is niet enkel voor de heren en al zeker niet meer enkel voor hyperformele gelegenheden. Met een pak kan je de bal niet misslaan. Ook vrouwen doen tegenwoordig almaar vaker aan power dressing en kunnen dus ook perfect een pak aan. Je kan hier gerust wat mee experimenteren. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke witte blouse of een hemdje met een lichte kleur en voeg eventueel een kleurrijk sjaaltje toe om de outfit wat minder “stijf” te maken.

  • De blazer

Het kostuum kan je natuurlijk perfect opdelen in twee en je hoeft de broek en de blazer niet tegelijkertijd te dragen. Een blazer combineer je ook gemakkelijk met een jurkje of rok.

  • Schoenen

Je zou denken dat jouw schoenen wel het laatste zijn waarop het oog van je toekomstige baas of collega's op vallen, maar niets is minder waar. Jouw schoenen vertellen namelijk veel over wie je bent. Heb je vuile, onverzorgde of versleten schoenen aan? Dan kan dit wel eens een verkeerde indruk geven over hoe jij te werk zal gaan op je job.

  • Haar en verzorging

Niet enkel je kleding maar ook je persoonlijke hygiëne zijn van levensbelang. Was en droog je haren voor je op je sollicitatiegesprek verschijnt. Er netjes en verzorgd uitzien tijdens je gesprek is een echte must. Gebruik ook een deodorant om ongewenste geurtjes te vermijden. Het is trouwens een goed idee om je haren de avond ervoor te wassen, zodat je zeker niet te laat komt door te veel tijd te spenderen in de badkamer. Ga daarnaast niet voor een te ingewikkelde hairdo. Zorg er gewoon voor dat ze gekamd zijn en eventueel opgestoken, om te vermijden dat je haren in je gezicht hangen.  Ook qua make up houd je het best simpel. Hou je rode lipstick en smokey eyes voor wanneer je een avondje uitgaat. Wees je natuurlijke zelve.

Tot slot: a smile is the best thing you can wear!

  • Lees dit artikel in het Engels.
A fashionable Internship Or a fashionable Full-time job?

Tweet Tweet

Follow us on twitter

Meest recent bekeken

Top 5 worldwide droomstageplaatsen voor een fashion job!

Tips & tricks / views 16624

Hoe moet je cv eruit zien?

Tips & tricks / views 13737

Hoe geraak je aan een fashion job?

Tips & tricks / views 13410