background image
  • rss
  • twitter
  • facebook

20 April 2017

Lenteschoonmaak op kantoor

Dit jaar gaat je lenteschoonmaak verder dan de poetsbeurt in huis. Ook je bureau of zelfs het volledige kantoor kan zeker eens een heuse opfrissing gebruiken. Handen uit de mouwen dus!

  • Organiseer je agenda en je gedachten

Een drukke agenda waarin afspraken worden toegevoegd, verzet en/of geschrapt, kan ervoor zorgen dat alles in je hoofd een beetje chaotisch wordt. Zorg ervoor dat je een aparte to-do lijst hebt en je agenda puur voor belangrijke afspraken reserveert. Gebruik daarnaast post-its om alles goed overzichtelijk te houden. Plak bijvoorbeeld een post-it bij de belangrijkste afspraken of voor belangrijke gelegenheden.

  • Ook je computer kan een schoonmaakbeurt gebruiken

Door de jaren heen heb je vast heel wat bestanden op je computer vergaad. Van sommige weet je misschien zelfs het bestaan niet meer af. Gooi bestanden die je niet meer nodig hebt in je digitale prullenmand. Heb je ergens op je bureaublad of tussen je andere documenten losse documenten staan, verzamel die dan in een nieuw mapje en geef dit mapje een duidelijke naam. Benoem ook élk document met een duidelijke omschrijving van de inhoud. Ook je mailbox zal een goede opkuis kunnen gebruiken. Neem even tijd om je spammails te verwijderen en beantwoordt je oude e-mails. Heb je meerdere klanten, verzamel dan de berichten van elke klant in een aparte mailbox. 

  • Stockruimte en archiefkasten

Elke ruimte waarin iets kan worden opgeslagen, kan en zal hoogstwaarschijnlijk na een aantal jaren rommelig worden. Vooral wanneer deze ruimtes geleegd en gevuld worden door iemand die het systeem niet zo goed kent (denk bijvoorbeeld aan een nieuwe collega of stagiair). Creëer een systeem en zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van dit systeem.

  • Ruim je bureau op

Een rommelig bureau zorgt voor een rommelige geest. Wanneer er een stapel papieren op je bureau ligt waaraan je niet meer uitgeraakt, is het hoog tijd deze eens door te nemen en te klasseren. Wie weet zitten er onbetaalde facturen tussen of belangrijke offertes die eigenlijk vorige week nog de deur uit moesten. Daarnaast is een rommelig en vol bureau enorm demotiverend omdat het lijkt alsof er maar geen einde komt aan het werk.

  • Lees dit artikel in het Engels.
A fashionable Internship Or a fashionable Full-time job?

Tweet Tweet

Follow us on twitter

Meest recent bekeken

Top 5 worldwide droomstageplaatsen voor een fashion job!

Tips & tricks / views 16624

Hoe moet je cv eruit zien?

Tips & tricks / views 13737

Hoe geraak je aan een fashion job?

Tips & tricks / views 13410