background image
  • rss
  • twitter
  • facebook

22 May 2014

Ontdek de 5 beste modescholen ter wereld.

1. Central Saint Martins ( London)

Voor de allerbeste modeschool moet je naar London. Central Saint Martins bevindt zich in hartje London en biedt een progamma dat bestaat uit mode, textiel en juwelen. Zo een 1200 studenten leren er wat nodig is om een echte designer te worden. Grote namen als Stella McCartney, John Galliano en Alexander McQueen begonnen hun carrière in Central Saint Martins. Opgelet, je betaalt zo een € 16.140,- aan inschrijvingsgeld per jaar.Interesse? Neem zeker eens een kijkje op hun website.

2. Parsons: The New school for Design (New York)

In hartje New York ligt nummer 2 van ons lijstje modescholen. Wie studeert bij Parsons zal hard moeten werken, geen tijd hebben om te slapen en een aardig bedrag moeten betalen, zo een € 28.500,-  inschrijvingsgeld. Toch zijn het enkel de talenten en de harde werkers die afstuderen aan Parsons en een mooie modecarrière uitbouwen. Topdesigners als Donna Karen, Marc Jacobs en Tom Ford deden het jou al voor. Neem zeker eens een kijkje op de website.

3. Royal Academy of Fine Arts ( Antwerp)

Ja hoor, op de 3e plaats staat onze Belgische trots, de modeacademie van Antwerpen. De Antwerp Six zette de school jaren geleden op de kaart en de academie bleef sindsdien Belgische, maar ook internationale designertalenten creëren. Denk maar aan Véronique Branquinho, Peter Pilotto en Bruno Pieters. Aan het hoofd van de modeschool staat trouwens modeontwerper Walter Van Beirendonck. De prijs van deze topopleiding valt met haar € 7.000,- goed mee, dankzij subsidies van de overheid. Je ziet dus, voor 1 van de beste modeopleidingen van de wereld hoef je niet ver te gaan. Meer informatie kan je vinden op de website.  

4. London College of Fashion (London)

Voor een bedrag van € 16.730,- kan je modestudent worden aan de London College of Fashion. Naast Fashion Design kan je er ook modejournalistiek, marketing, beauty, buying en merchandising leren. Belangrijke namen die op de school studeerden zijn o.a. Jimmy Choo en Rupert Sanderson. Bekijk zeker hun website

5. FIT: Fashion Institute of Technology ( New York)

Op the Fashion Institute of Technology kan je design volgen, maar ook andere skills leren die je moet onder de knie hebben in de modewereld zoals business, marketing, illustratie en styling. Voor € 5.950,- per semester kan je beginnen aan de FIT en in de voetsporen treden van Michael Kors, Nina Garcia en Calvin Klein.Bekijk zeker eens de website

Bron: Fashionista

  • Lees dit artikel in het Engels.
  • Lees dit artikel in het Frans.
A fashionable Internship Or a fashionable Full-time job?

Tweet Tweet

Follow us on twitter

Meest recent bekeken

Top 5 worldwide droomstageplaatsen voor een fashion job!

Tips & tricks / views 16624

Hoe moet je cv eruit zien?

Tips & tricks / views 13737

Hoe geraak je aan een fashion job?

Tips & tricks / views 13410