background image
  • rss
  • twitter
  • facebook

27 April 2017

Tijd voor teambuilding

Teambuilding is de laatste tijd niet enkel een hot topic, het is ook bijzonder belangrijk voor de dynamiek binnen een bedrijf. Als je in een team werkt, moet je dit efficiënt kunnen doen. Efficiënt betekent dat je op elkaar moet afgestemd zijn en vooral dat je goed met elkaar moet kunnen communiceren. Een klant verwacht namelijk dat wanneer er een probleem is dat meerdere afdelingen betreft, de verschillende leden van het bedrijf dit in team in een mum van tijd kan oplossen.

  • Versterk het groepsgevoel

Wanneer er een band binnen de groep wordt gecreëerd, versterkt dit de communicatie en vergroot dit de motivatie. Iedereen zal met meer plezier naar kantoor komen. Het groepsgevoel kan worden versterkt door een teambuilding in de zin van groepsgesprekken, after-work drinks op kantoor, een kantoorbrunch, enzovoort.

  • Ga er eens op uit!

Af en toe eens een echte buitenactiviteit organiseren, kan het groepsgevoel nog een extra duwtje in de rug geven. Wanneer collega’s samen een bijzondere ervaring delen, zorgt dit voor een beter persoonlijk contact en een gunstige werksfeer. Op die manier leert het team ook om goed samen te werken, te communiceren, elkaar te vertrouwen, enzovoort. Het doel is uiteraard wel om plezier te hebben tijdens de activiteit. Situaties waarbij de kandidaten hun frustraties naar elkaars hoofd gooiden, valt natuurlijk te vermijden.

  • Energieboost

Een teambuildingactiviteit is niet enkel positief voor het groepsgevoel, het geeft je ook nog eens die extra energie die nodig is om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Elke dag op kantoor doorbrengen vergt natuurlijk heel wat energie. Door even van omgeving te veranderen en in de buitenlucht iets tosf te doen, kan je er weer even tegenaan!

Let’s build that team!

  • Lees dit artikel in het Engels.
A fashionable Internship Or a fashionable Full-time job?

Tweet Tweet

Follow us on twitter

Meest recent bekeken

Top 5 worldwide droomstageplaatsen voor een fashion job!

Tips & tricks / views 16624

Hoe moet je cv eruit zien?

Tips & tricks / views 13737

Hoe geraak je aan een fashion job?

Tips & tricks / views 13410